Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1987

Οδός Ναυμαχίας ( ίδρυμα Τσώνη) τηλ. – fax 26340 22505
Ψανή ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 30300 email: varellasg@yahoo.gr



Η μικτή χορωδία Ναυπάκτου είναι μέλος της ένωσης χορωδιών Ελλάδος και της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών.
Ιδρύθηκε το 1987 και έκτοτε έχει διαρκή πολιτιστική παρουσία, πραγματοποιώντας συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό {Αυστρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ρουμανία, Ουκρανία, πολλές φορές στη Β. Ιταλία & Σικελία} και με πολιτιστικές επισκέψεις στην Τσεχία, Τουρκία & Ουγγαρία.
Σήμερα αριθμεί 60 ενεργά μέλη.
Στο ρεπερτόριο της χορωδίας συμπεριλαμβάνονται έργα, Αναγέννηση, Baroque, Κλασσικά, Εκκλησιαστικά, έργα του 20ου αιώνα καθώς και έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, (Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκη, Μάνου Λοϊζου κ.α.)
Αναφέρονται χαρακτηριστικά τα σημαντικότερα ολοκληρωμένα έργα που έχει ερμηνεύσει η χορωδία, όπως Gloria του Vivaldi, “Messias” του Handel ‘Stadat Mater’ του Pergolesi ‘Carmina Burana’ του Carl Orff, έργα του Μίκη Θεοδωράκη όπως το ορατόριο ‘Πνευματικό Εμβατήριο’ σε ποίηση Άγγ. Σικελιανού, η cantata ‘Επιφάνια Αβέρωφ’ σε ποίηση Γ. Σεφέρη και το ορατόριο ‘Άξιον Εστί’ σε ποίηση Οδ. Ελύτη και οι κύκλοι τραγουδιών, επίσης του Μ. Θεοδωράκη, ‘Μικρές Κυκλάδες’, ‘Λιποτάκτες’ & ‘Μαουτχάουζεν’. Ακόμη την Ορθόδοξη Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου (Strumski) μέσα σε εκκλησιαστικό χώρο με τη συνοδεία βυζαντινού χορού. Έλαβε μέρος στον 16ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό, Χορωδία και Ορχήστρα Νέων Χ.Ο.Ν. υπό την αιγίδα της UNESCO και του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, όπου απέσπασε το Α΄ βραβείο ΑΡΙΣΤΕΙΟ.
Η χορωδία διαθέτει και παιδικό μικτό τμήμα. Διοργανώνει συχνά στη Ναύπακτο χορωδιακές συναντήσεις, με τη συμμετοχή χορωδιών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Από το έτος 2001 και κάθε δεύτερο χρόνο έχει καθιερώσει & συνδιοργανώνει με το Δήμο της πόλης μας και υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, το ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» (Δι.Χο.Φε.Ν.) με διαγωνιστικό χαρακτήρα.
Από τον Μάϊο του 1997 την διεύθυνση της Χορωδίας έχει αναλάβει ο διευθυντής Ορχήστρας και Χορωδίας Todor Kabakchiev.

Δεν υπάρχουν σχόλια: